Vintertur Bergsdalen

Allerede andre skoledag etter påskeferien reiste vi i friluftslivklassen til Bergsdalen. Meningen var at vi skulle til Mjølfjell, men der skulle det være militærøvelse. I regnet tok vi derfor heller tog til Dale og bussen videre opp til Hamlagrøosen. Det var jeg og en annen i klassen som var turledere og skulle bli vurdert. Siden skiferdighetene var varierende i gruppen hadde vi ikke planer om å gå veldig langt. Vi hadde med oss en pulk til telt og annet fellesutstyr, og jeg fikk for første gang prøvd meg på å gå med pulk. I Solheimsdalen slo vi opp telt og lagde en flott leir.
Teltleiren sett litt ovenifra...


Neste morgen ble mitt håp om en natt til i telt brutalt nedstemt, og vi pakket sammen og gikk til Vending turisthytte. Der droppet vi det meste av tingene og tok oss en tur til Nuten (996 moh.) Etter å ha hatt varierende vær dagen før, var det nå knall sol og blå himmel! Det var nydelig å gå, og varmt og godt. Da vi kom tilbake til hytten satt vi i solen og koste oss til klokken var halv syv på kvelden. Deilig!

Vårværet fortsatte dagen etter, og da er det alltid ekstra kjipt å dra hjem. Men vi fikk flott kjøring ned igjen til Hamlagrøosen, og rakk å sole oss litt til før bussen kom :) 

Fin utsikt fra leiren
Flott morgen!
På dagstur mot Nuten

Nyter solen og har veldig lite lyst til å dra hjem!