Vintertur Bergsdalen - igjen

Her kommer nok en forsinket turrapport, også denne fra Bergsdalen. Denne turen ble gjennomført allerede uken etter forrige tur i Bergsdalen. Det var kun en todagerstur, denne gangen sammen med resten av klassen min, vg3 idrett. Også denne gang både startet og endte vi i Hamlagrøosen, og overnattet i Solheimsdalen.


Bilde fra uken før, men på samme sted
Vi gikk ikke så langt, siden vi måtte ha god tid til å grave kantgropene som vi skulle tilbringe natten i. Disse tok egentlig ganske lang tid å lage, men ble til gjengjeld store og flotte. Det mest irriterende var da blokkene som skulle fungere som tak, knakk. Da vi var ferdig å grave lagde vi middag, og etter det tok jeg og en annen en tur bort på Vending turisthytte, siden jeg (selvfølgelig) hadde glemt noen ting der tre dager tidligere. Føret var fantastisk, litt nysnø oppå den skaren vi avsluttet forrige tur på. Da vi kom tilbake til leiren var det blitt mørkt, men i stedet for å legge oss slik som resten hadde gjort, ble vi med ene læreren på ″topptur″. Vi gikk til fots opp på en liten topp bak leiren (se bilde) og fikk flott utsikt!
Neste morgen våknet vi til flott vær, men dessverre måtte vi reise ned omtrent med en gang, siden bussen kun går en gang om dagen, kl. halv tolv. Det ble en kort tur, men veldig gøy og kjøringen ned til osen var like gøy som sist, bare litt mer oppkjørt. Det viste seg at det hadde vært hele 15 minus ved Hamlagrøosen om natten! Men inni kantgropen vår var det direkte mildt i forhold, jeg tipper et par minus.
Kun lærerne sov i telt, resten sov i kantgroper. 
På nattetur
På vei ned fra natteturen
På denne toppen var det vi var oppe. Vi fulgte ryggen som skiller solsiden og skyggesiden helt til topps.