Vår egen ekspedisjon - Norge på langs

September 2014 er tiden inne. Om under ett år setter jeg og krølltoppen Ingrid Røtting Johnsen igang med vår egen 8 mnd. lange ekspedisjon. I sommer bestemte vi oss for endelig å ta steget videre og gjennomføre drømmen vår. Under følger litt info om turen og hvorfor vi skal det.  


Norge på kryss og tvers 
- To jenter, fire ytterpunkter

Norge på langs – en tur mange har gått. Folk har gjort turen begge veier, i mange varianter. Gamle, unge, alene og sammen. Det er ikke til å legge skjul på. Og vi forstår så godt hvorfor! Norge er et fantastisk land, med mye vakker og variert natur. Men utfordrende vær, høye fjell og flate vidder. Og en langstrakt kyst, ikke minst! Og dette vil vi nå ta del i, så nære som mulig! Vi vil være ute og oppleve det på kroppen, få ta del i de flotte opplevelsene naturen har å by på, og de utfordringene som vil gjøre oss sterkere og mer erfaren.

Da vi snakket om dette fant vi fort ut at å gå Nordkapp – Lindesnes på 70 dager var ikke helt det vi ville. Vi ville se enda mer! Være ute enda lengre. Få mer variasjon. Konklusjonen ble at vi heller ville gå Norge på sikksakk. Bruke god tid og kose oss. I starten var det som alltid en drøm om en av mange ekspedisjoner vi så gjerne vil begi oss ut på. Men etter hvert skjønte vi det. Dette kan ikke være noe vi lar det bli med tanken. Dette må gjøres! Sammen! Norge på kryss og tvers. 8 måneder. Vi gjør det!

Turen skal ta oss innom Norges fire ytterpunkter, gjennom tre årstider og med forskjellig utstyr. Fjellstøvler og sekk, ski og pulk og kajakk. Dette gir oss en fottur fra Kinnarodden i øst til Knivskjelodden i nord, deretter vender vi mot vest, etter hvert på ski, til Vardetangen. Her vil vi sjøsette kajakkene som venter, og ender til slutt opp på Lindesnes. Og så var det tiden. Vi starter i september og vil bruke syv til åtte måneder. Hvorfor så lang tid? Jo det skal vi si! Bare slik kan vi nyte turen uten tidspress og oppnå det vi vil. Målet med turen er å være underveis, kose oss og ha det gøy, samt å lære mye og utvikle oss gjennom de utfordringene vi kommer til å møte på.


Mange har gjort det før oss, men dette skal bli noe helt spesielt! 

Høres det interessant ut? Vi kommer til å oppdatere gjennom denne bloggen her fram til vi lager en egen for turen. Stikk også gjerne innom facebooksiden vår: